Naava

Naava

TK2 FH1 BH RTK2 Jettyspoof’s Yap Lace

s. 3.6.2009

k. 1.8.2017

[KoiraNet]

silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (peilattu 16.11.2010 ja 26.3.2013)

lonkat: C/B (kuva)

kyynärät: 0/0 (kuva vas/oik)

myös selkä kuvattu ja ok:ksi havaittu, ei kuitenkaan virallisesti lausuttu

MH-luonnekuvaus suoritettu 30.7.2011( kuvausprofiili )

i: C.I.B POHJ MVA FIN MVA SE MVA NO MVA JULIS EISERN OT BARBATSUTSY

e: FI MVA EE MVA ALICIAS MERCURY CARMEN

Naava, Naavuska, Pikku-Naa, Höpönaa, Naa-naa ja niin edelleen – rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tämäkin hömpsöttelijä on jo ansainnut kelpo liudan omia. Naava on pohjimmiltaan nöyrä pieni otus mutta toisaalta myös uhmakas ja runsaasti omaa tahtoa sisältävä koiraneitokainen. Se ei ole maailman rohkein eikä kovahermoisin koira mutta sen, minkä se muissa ominaisuuksissa ehkä menettää, se korvaa sinnikkyydellä, aina-valmiina-asenteella ja halukkuutena tehdä töitä paitsi itselleen, myös minulle. Yhdessä touhutaan monenlaista harrastetta ei-niin-tosimielellä mutta kuitenkin aina pieniä uusia päämääriä tavoitellen.

Tokon saralla eteneminen on ollut sangen kiireetöntä ja fiilispohjalla on menty sitä tahtia kuin snautseriluonto on antanut myöten. Kisaura korkattiin toukokuussa 2012 juuri ennen kolmevuotissynttäreitä ja koulutustunnus TK1 saatiin vajaat neljä kuukautta myöhemmin puhtaalla kolmen ykköstuloksen suoralla. Avoin luokka korkattiin syksyllä 2013 ja viimeisteltiin kesällä 2014 – täten taskussa on vihdoin myös TK2. Voittajaluokassakin on jo kisattu ahkerasti mutta toistaiseksi luokan ykköstulos on kiertänyt meidät täpärästi.

Agilityn harrastaminen aloitettiin syksyllä 2011 ja vaikka mitään kisatavoitteita ei lajissa alunperin ollutkaan, ekat agistartit juostiin kesäkuussa 2013. Kakkosiin noustiin kolme kuukautta myöhemmin vain viiden kisastartin jälkeen. Kolmosiin nousua tahkottiin vähän pidemmästi – ja sangen harvakseltaan kisaten – mutta sekin etappi saavutettiin alkuvuodesta 2015. Saman vuoden loppuessa pistimme pillit pussiin agilityn saralla mutta ennen tätä ehdittiin saavuttaa vielä yksi mieltä lämmittävä meriitti, maksien piirinmestaruus 2015.

Tokon ja agilityn lisäksi sulan maan aikaan puuhastellaan jälkeä ja joskus myös esineruutua. BH suoritettiin hyväksytysti syksyllä 2013. Kansallisissa PK-lajeissa kisatavoitteita ei ole tottiksen esteistä ja Naavan paukkuihin reagoimisesta johtuen. Erikoisjälki on kuitenkin uteloittanut sen verran, että sitä on treenailtu kisamielessäkin ja saatu syksyllä 2014 yksi tuloskin – ja täten Naavan nimen eteen myös koulutustunnus FH1. Jatkamme treenaamista ja toivottavasti pääsemme kisaamaan lajissa jatkossakin!

Naava rakastaa toisia koiria ja niiden kanssa leikkimistä ja tuleekin kaikkien koirien kanssa toimeen pääsääntöisesti vallan mainiosti. Se ei ole herkkä provosoitumaan ja mieluummin väistää, jos toinen ottaa tilanteet liian vakavasti. Sille elämä on leikkiä. Naavan suuri kiinnostus toisia koiria kohtaan on aiheuttanut rutosti harmaita hiuksia tokokentällä ja tämän asian kanssa onkin painittu paljon. Steriloinnin ja agilityharrastuksen aloittamisen myötä (2,5 v iässä) asiassa mentiin eteenpäin aimo harppaus ja ikä ja aikuistuminen on hoitanut loput. Nykyisin Naavuskaisen kanssa on jo yllättävän leppoisaa harrastaa. Ei elämä snautserin kanssa koskaan kuitenkaan liian tylsäksi muutu…

Päivitys 11.3.2018 // Naava sairastui levyepiteelikarsinoomaan alkukesällä 2016 ja uudelleen saman vuoden lopulla. Molemmilla kerroilla siltä amputoitiin varvas. Syöpä laukaisi kuitenkin moniniveltulehdusoireilun, johon syöty lääkitys puolestaan kiihdytti kasvainkehitystä kaikkialla sen elimistössä. Kesällä 2017 Naavan piti antaa mennä, taistelua ei voitu voittaa.

Mainokset

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s