What a feeling

Blogiin tulee nykyisin näemmä kirjoiteltua vain koetulosraportteja. Osin syy on siinä ettei vaan jaksa eikä huvita kirjoitella arkisesta aherruksesta, osin siinä että tämä WordPressin alusta toimii ainakin itsellä nykyisin tosi takkuisesti. Noh, hyvä että edes niitä koetuloksia. Ja ei, ei olla tehty ykköstä. Kokeessa kyllä käytiin taas.

Seuramme järjesti syksyn ratoksi vielä yhden iltakokeen ja siellä piti sitten olla sekä hommissa että kisaamassa. Kisatöitä on kuluneen kesän ja syksyn aikana tullut tehtyä aikaisempaa enemmän, usealle seuralle ja useassa eri lajissa, ja kieltämättä talkooväsymys on alkanut painaa. Näissä kisoissa tuli hoideltua yhden illan aikana vähän kaikkia mahdollisia kisaduuneja sikin sokin ja kun oma suoritusvuoro tuli aikataulusta melkein tunnin myöhässä, Naava oli maannut autossa kolmisen tuntia ja se piti kiskaista sieltä osapuilleen suoraan paikkamakuuseen. Ei hyvä. Kaikkeen muuhun voin mennä suht suoriltaan sen kanssa mutta makuuseen pitäisi saada valmistautua paremmin. Piilokin oli eri kuin mihin on kokeissa totuttu, minkä osaltaan veikkaan lisänneen Naavan levottomuutta. Oli liikkunut ja vikissytkin vähän. Makuusta tämän vuoksi 8.

Yksilösuoritus oli jaettu kahtia. Edellisen kokeen jälkeen olen tehnyt Naavan kanssa pitkälti vain vireen nostoa kehään tullessa, tarkoituksena parantaa ennen kaikkea seuruuta joka perusoletuksena tulee aina ensimmäisenä liikkeenä. Tämä koe alkoi kuitenkin luoksetulolla…

Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 9Naava on tehnyt viime aikoina parempiakin stoppeja. Lähti luoksetuloon vähän liian kovaa vauhtia, mikä oli ihan oletettavissakin kun kehään tultiin napakalla asenteella. Vauhtiin nähden stoppi oli ok. Kuulemma annoin vaan käskyn liian aikaisin.

L-liike (M-S) 8Paras ällä kokeessa tähän asti! Seuruu oli kohtalaista ja jäävätkin menivät oikein. Yksi turhauma-hau naavalta pääsi makuussa ja seisomisesta se kiertyi vähän perääni.

Tunnistusnouto 9Pureskeli ainakin kapulaa.

Kaukokäskyt 0 (I-S-M-S-I-M) – Kaksoiskäsky alkuun, yksi väärä vaihto (S-M meni S-I-M) ja sitten joko yksi tai kaksi kaksoiskäskyä, en muista. Jos kaksi, sitten nolla oli kai oikein. Jos yksi, tästä olisi voinut hyvin irrota vielä vitonen. Kaikki vaihdot Naava teki mutta tosiaan yksi meni väärän asennon kautta ja sitten oli noita tuplakäskyjä kun Naavan huomio ei ekalla käskyllä ollut minussa vaan jossain ihan muualla. (Lisäys sääntökirjan tutkiskelun jälkeen: ekaan vaihtoon tuplakäsky onkin -2 pistettä, ei -1 kuten muihin eli nollillehan se meni ihan reilusti. Turha siis urputtaa vaikka kuinka mieli tekisi :) ).

Nelosen kertoimella nollaksi mennyt liike tarkoittaa vain yhtä asiaa – hei hei ykköstulos. Naavan vire ei ekassa setissä ollut paikoin oikein kohdillaan mihin nähden l-liikkeen onnistuminen oli upea juttu ja selvästi sen treenaaminen on alkanut tuottaa edes jotain tulosta. Kaukoissa vireongelma sitten eskaloitui – kuten niin usein kokeessa. Pakko kai siihenkin on kehittää jokin treenisuunnitelma. Kun vain tietäisi millainen.

Toiseen settiin mentäessä Naava tuntui jo paljon paremmalta. Se oli mukana, se keskitti huomionsa minuun, me olimme yhdessä! Ja se teki aivan upean seuruun <3. En tiedä miltä se näytti mutta se tuntui niin uskomattoman hyvältä. Seuruussa oli askelsiirtymät oikeaan ja vasempaan, joita uusilla voittajan säännöillä ei saisi olla, mutta Naava selvitti nekin hienosti. Jopa sen vasemman, joka vanhoilla säännöillä oli meille niin kovin vaikea. Naava peruutti kohtalaisesti – ei hyvin mutta paremmin kuin aikaisemmin kokeessa. Ja ennen kaikkea, se piti kontaktin, se oli innokas, se oli mukana joka hetki. Minä tunsin sen vierelläni ja se tuli mukana niin vaivattomasti. Juuri tältä seuraamisen kuuluu tuntua! Mikä ero edelliseen kokeeseen, kuin yö ja päivä. Seuruusta saatiin 9 ja tuomarilta ja parilta katsojaltakin kehut kokeen jälkeen.

Ohjattu nouto 10 Valmistelevan osion seuruu ei ollut enää ihan yhtä intensiivistä mutta kelvollista kuitenkin. Nouto oli hieno.

Ruutu 8Ruutu sijaitsi hieman normaalista poikkeavassa paikassa mutta Naava löysi sinne hienosti ja osui kutakuinkin keskelle. Maassa ollessaan se nuuski ja teki jonkin oudon pienen ryömimisliikkeenkin, nähdäkseni nimenomaan jonkin hajun houkuttelemana. Varsinainen aivopieru tapahtui kuitenkin siinä, että Naava ei tullut ensimmäisestä kutsusta seuruuseen. Naava! Joka on ruudussa pikemminkin jousilla valmiina lähtemään!

Metallinouto 9Perussuoritus, en tiedä mistä piste lähti.

Kokonaisvaikutus 8

Yht. 244p. VOI2 ja sija 2./4

Ristiriitaiset fiilikset. Tehtiin piste-ennätys, pisterivi oli kaiken kaikkiaan hieno ja leijun vieläkin sen seuraamisen johdosta. Samalla harmittaa kaukoista ”menetetty” vitonen, joka olisi riittänyt siihen että se ykköstulos olisi vihdoin tullut. Tällä suorituksella se olisi tuntunut ansaitultakin. Olihan siellä pikkuvikoja ja vireongelmiakin alkupäässä mutta ne vireen ailahtelut olivat tällä kertaa hetkellisiä pikemminkin kuin koko suorituksen läpi jatkuvia. Lisäksi joukossa oli jälleen kerran myös niitä onnistumisia ja parannuksia juuri sellaisissa asioissa joita on viime aikoina treenattu. Ei tätä koetta voi epäonnistumisena pitää, ei mitenkään päin! Ja juuri siksi ja juuri silloin se ykkönen tuntuisi makealta.

Mutta treenaaminen jatkukoon. En tiedä, kisataanko ennen ensi kevättä vai ei – tämän ainakin piti olla se viimeinen yritys ennen talvea. Katsotaan.

 

Mainokset

Kommentointi on suljettu.